20 Jaar BOOM Trikes: Traditioneel & vooruitstrevend

Sinds de oprichting van de Firma BOOM Trikes op 29-01-1990 hebben wij als toonaangevend Trike-bouwer een eerste klas naam opgebouwd.

Waarom?
Omdat wij er veel waarde aan hechten dat onze klanten zich kunnen identificeren met onze producten.
Omdat we technisch en kwalitatief hoogwaardige voertuigen aanbieden, die uniek zijn qua uiterlijk en veel liefde voor details laten zien.
Omdat we op de juiste tijd, de juiste producten op de markt brengen en zo dus de maatstaf in de Trike branche aangeven.
Omdat volgens representatieve enquêtes onze voertuigen het meest waardevast zijn ten opzichte van alle andere beschikbare Trikes op de markt.

Toegevoegde waarde door handwerk

Onze voertuigen zijn ontwikkeld en gebouwd in ons bedrijf in het Schwäbische Sontheim an der Brenz. Het productieproces van alle vereiste “BOOM onderdelen” moet echter in ongeveer 80-150 uur (afhankelijk van model en uitrusting) nauwgezet met hand gedaan worden. Alleen dan kunnen de voertuigen met oog voor detail worden gemonteerd. Zodoende steken wij gemiddeld ca. 200 uur in elke BOOM Trike. Dit handwerk maakt onze voertuigen misschien niet zo gelijkmatig perfect zoals een robot dat kan bij het produceren van auto’s. Die heeft voor een complete auto slechts 4 uur nodig. Wij maken echter waardevolle, exclusieve en waardevaste BOOM Trikes met veel roestvast staal die zijn gebouwd voor de eeuwigheid.

Het bedrijf BOOM TRIKES vierde in September 2010 zijn 20 jarig bestaan. Precies op 29 Januari 1990 werd de eenmanszaak “Boom Exklusivfahrzeuge” van Christine en Wolfgang Merkle opgericht, die later BOOM TRIKES Fahrzeugbau GmbH is geworden. Na een verhuizing is het bedrijf sinds 1992 gevestigd in het Schwäbische Sontheim an der Brenz in het Zuiden van Duitsland. BOOM TRIKES ontwikkelde zich zeer snel op de markt en kon in de eerste jaren elk jaar zijn omzet verdubbelen.

In 1995 was door de verkoop van meer dan 700 Trikes en een marktaandeel van meer dan 40 procent het marktleiderschap bereikt. In het jaar 1997 was het bedrijf de eerste Trike fabrikant met DIN EN ISO 9001 certificering. De hoogste kwaliteit en veiligheid is bereikt. Dit wordt nog steeds elk jaar strikt gecontroleerd door de Duitse TÜV.

In 1998 werd de volgende hindernis genomen, een EU-goedkeuring voor alle BOOM modellen werd verkregen. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid voor BOOM Trikes om alle modellen te leveren binnen de EU, maar ook buiten Europa; BOOM Trikes levert voertuigen wereldwijd.

BOOM Trikes rijden niet alleen in de Alpen maar ook in Afrika, Australië, de Andes, eigenlijk op alle wegen overzee! Een BOOM Trike is niet alleen een vervoersmiddel, maar meer en meer is het een levensfilosofie op drie wielen geworden, net als de Harley Davidson. Een levensfilosofie die vrijheid, avontuur, reislust en verbintenis met de natuur combineert. Samen met vrienden en familie de fascinatie van het Trike-rijden beleven. Voor vele BOOM Trikers is het meer dan alleen een hobby: het is hun leven.

Het succes van de BOOM TRIKES komt ook omdat zij elke keer op het juiste moment de juiste producten op de markt brengen. Met de Highway II in 1992, de Low Rider in 1995, de Fighter X 11 in 2001 en de Mustang ST1 in het jubileumjaar hebben zij de norm gesteld.

BOOM TRIKES ziet toekomst in de klassieke Custom Trike bouw. Dus vandaag de dag biedt BOOM TRIKES zes verschillende Trike modellen – zoveel heeft geen één ander fabrikant in de wereld. Directeur Wolfgang Merkle: “Onze inspanningen voor de toekomst zijn voor  de Trike klanten een brede selectie van nieuwe voertuigen met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt aan te bieden.”

Het jubileumjaar werd gevierd met een groot Open Huis evenement van 20 tot 26 September 2010. In de vernieuwde uitgebreidere productiehallen is nu voor alle beschikbare modellen een aparte montageafdeling beschikbaar. Het voorbewerken en spuiten in kleur wordt nu in eigen huis uitgevoerd. Zo kunnen speciale verzoeken ook snel worden gerealiseerd.

Voor onze redactie is vooral de bouw afdeling interessant. Daar worden onder andere alle bouwcomponenten op duurzaamheid gecontroleerd en geoptimaliseerd. De operationele stabiliteit is berekend op basis van de “eindige-elementen methode”. Het is altijd fascinerend om te zien hoe individuele bedrijfsomstandigheden kunnen worden gesimuleerd.

Vandaag de dag zijn er 30 werknemers werkzaam bij BOOM TRIKES in Sontheim en 40 medewerkers in een filiaal in Hongarije.
Meer dan 200 toeleveranciers leveren aan  BOOM TRIKES. Het BOOM TRIKES dealernetwerk omvat bijna 100 dealers en verhuur bedrijven, waarvan ongeveer 60 in Duitsland en ongeveer 35 internationaal actief zijn.

Samengevat volgens Wolfgang Merkle; “ongeveer 300 tot 400 mensen zijn bezig met het product BOOM TRIKES en dit al meer dan 20 jaar. Een reden om echt trots op te zijn.”

Van Harte Gefeliciteerd!

Neem contact op