Meer dan 30 jaar BOOM Trikes

De Firma BOOM TRIKES vierde in september 2019 hun 30 jarig bestaan.

31 jaar geleden, in september 1989, startte de bouw van het eerste prototype.

Op 29 Januari 1990 werd de eenmanszaak “Boom Exklusivfahrzeuge” van Christine en Wolfgang Merkle samen met Hermann Böhm opgericht, die later BOOM TRIKES Fahrzeugbau GmbH is geworden. Na een verhuizing is het bedrijf sinds 1992 gevestigd in het Schwäbische Sontheim an der Brenz in het Zuiden van Duitsland. BOOM TRIKES ontwikkelde zich zeer snel op de markt en kon in de eerste jaren elk jaar zijn omzet verdubbelen.

In 1995 was door de verkoop van meer dan 700 Trikes en een marktaandeel van meer dan 40 procent het marktleiderschap bereikt. In 1997 was het bedrijf de eerste Trike fabrikant met DIN EN ISO 9001 certificering. Het hoogste niveau van kwaliteit en veiligheid is bereikt. Dit wordt nog steeds elk jaar strikt gecontroleerd door de Duitse TÜV.

In 1998 werd de volgende hindernis genomen, een EU-goedkeuring voor alle BOOM modellen werd verkregen. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid voor BOOM Trikes om alle modellen te leveren binnen de EU, maar ook buiten Europa; BOOM Trikes levert voertuigen in bijna alle landen ter wereld.

BOOM Trikes rijden niet alleen in de Alpen maar ook in Afrika, Australië, de Andes, eigenlijk op alle wegen overzee! Een BOOM Trike is niet alleen een vervoermiddel, maar meer en meer is het een levensfilosofie geworden, net als de Harley Davidson, maar dan op drie wielen. Een levensfilosofie die vrijheid, avontuur, reislust en verbintenis met de natuur combineert. Samen met vrienden en familie de fascinatie van het Trike-rijden beleven. Voor vele BOOM Trikers is het meer dan alleen een hobby: het is hun leven.

Het BOOM succes is onder andere te verklaren omdat ze op de juiste tijd, de juiste producten op de markt brengen. Zo biedt BOOM TRIKES tegenwoordig vijf verschillende Trike modellen aan.

Directeur Wofgang Merkle: “Onze inspanningen voor de toekomst zijn om onze Trike klanten een brede selectie van nieuwe voertuigen met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt aan te bieden.”

BOOM Trikes Duitsland ano 2016

BOOM Trikes Duitsland ano 2016

Een andere mijlpaal is bereikt in de afgelopen jaren met de bouw van een nieuwe fabriek in Sontheim an der Brenz.

BOOM TRIKES streeft er naar om de gehele productie in Duitsland plaats te laten vinden. Zonder uitzondering zijn al meer dan 10.000 tot dusver vervaardigde Trikes gemaakt in Duitsland. Alle BOOM Trikes worden in de eigen constructieafdeling in Sontheim ontwikkeld en gebouwd. De Trikes kunnen nu in de nieuwe ruime hal zonder grote looppaden in serie geproduceerd worden. Ook het spuiten van de Trikes wordt in eigen huis uitgevoerd. Daarom kunnen speciale verzoeken nu binnen een redelijke tijd gerealiseerd worden.

In het grote magazijn liggen meer dan 7.000 verschillende artikelen in voldoende hoeveelheden zodat ze beschikbaar zijn voor de productie en voor de verzending van reserveonderdelen.

Vandaag de dag telt het bedrijf van BOOM Trikes in Sontheim ongeveer 30 medewerkers. Nog eens 40 mensen werken in een filiaal waar onderdelen worden geproduceerd. Meer dan 200 toeleveranciers leveren aan  BOOM TRIKES.

Het dealernetwerk van BOOM TRIKES omvat bijna 100 dealers en verhuurbedrijven, waarvan ongeveer de helft in Duitsland en de andere helft internationaal actief zijn. Samengevat volgens Wolfgang Merkle; “ongeveer 300 tot 400 mensen zijn dagelijks bezig met het product BOOM TRIKES en dit al meer dan 30 jaar. Een reden om echt trots op te zijn.”

De grondleggers van BOOM Trikes in hun aanvangsjaren, Wolfgang Merkle en Hermann Böhm

De grondleggers van BOOM Trikes in hun aanvangsjaren,
Wolfgang Merkle en Hermann Böhm