Test BOOM Trike New Highway 1.1 Thunderbird.

Volwassen rijeigenschappen BOOM Trike New Highway

Afgelopen jaar heeft BOOM Trikes de New Highway uitgebracht. In het Spaanse Andalusië hebben wij de 1.1ltr. uitvoerig mogen testen. ” De eerste indruk is veel belovend”.

Onderstel

Voor de New Highway heeft BOOM Trikes gebruik gemaakt van het stabiele buizenframe met onafhankelijke wielophanging die we al kennen uit de BOOM Trike Mustang. Samen met de standaard remschijven voor en achter voorzien van een rembekrachtiger zorgt dit voor een strak sturende Trike die je in elke situatie gevoel van controle geeft.

Testrijden Boom New Highway

Comfort

De comfortabele zit voor met de nieuwe dikkere zittingen in combinatie met het 42mm Fighter stuur geven je voldoende steun tijdens het rijden om zo onvermoeid af te stappen na een lange rit. De zit positie achter kennen we ook van de Mustang. Doordat deze meer achter de bestuurder is gesitueerd vangt de passagier minder rijwind.

Motor

De 1.1ltr. motor met 79pk heeft vanaf het begin onze nieuwsgierigheid al gewekt. De voortdurende vraag naar meer vermogen en de klacht dat de prijzen van Trikes alsmaar stijgen maakte het belang van deze testrit alleen maar groter. Daar er jarenlang naar alle tevredenheid door vele Trikes is gereden met de luchtgekoelde 1200cc motor van VW die maar over 30pk beschikte, kan deze Trike toch niet onder doen aan zijn illustere voorganger? Met zijn soepel schakelende vijf-versnellingsbak, zijn heerlijke roffel in de uitlaat, genoeg vermogen voor een stoplichtsprintje is dit fabeltje dan ook bij deze test ontkracht. De motor laat zich met gemak doortrekken in hogere toeren waardoor je vlot kan rijden als dat nodig is. Met een topsnelheid van ongeveer 145km per uur heeft deze Trike voldoende vermogen om in het verkeer mee te komen. In het gebergte van de Sierra Nevada was het geen probleem om de steile hellingen te beklimmen, zelfs niet met passagier achterop. Natuurlijk schakel je wat meer, maar dat mag de pret niet drukken met dit motorgeluid. Het verbruik viel ook niet tegen, ons gemiddelde bij een rit van ongeveer 250km kwam uit op 1 op 18. In ons vlakke landje zal deze motor helemaal goed tot zijn recht komen en zal het vele Trikes een glimlach van oor tot oor geven.

Testrijden Boom New Highway

Conclusie testrit New Highway Thunderbird

Met een vanaf prijs van € 23950,- is deze Trike meer dan een instapper. De rijeigenschappen, motorvermogen en comfort is ruim voldoende. De Thunderbird uitvoering die wij hebben gereden heeft als prettige extra de kofferruimte van 170ltr. Je kan dan gemakkelijk wat spulletjes meenemen voor een dagje of weekendje onderweg.