Testrit van de BOOM Trike Mustang Compressor

BOOM Trike High Performance

In november zijn wij uitgenodigd door de firma BOOM Trikes om in het mooie Spaanse Andalusië een testrit te maken op onder andere de nieuwe Mustang Compressor Trike. Natuurlijk hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze High Performance Trike zelf te besturen. Het werd een dag door de bergen om nooit te vergeten.

 

Mustang Compressor: Spaans Temperament

“De Compressor heeft een overdaad aan vermogen!” Rob is enthousiast. De Franse dealers hebben de Trike al meerdere malen meegenomen en nu zijn wij aan de beurt. Het kloppend hart van deze Trike is de VCT Compressor motor met 198 Pk en 264Nm koppel.

Trevélez Spanje

Trike rijden is FUN! Que viva Espana… Olé

Het is stralend zonnig weer en onze rit van ongeveer 150km gaat naar het mooie plaatsje Trevélez, dat bekend staat om zijn Iberische Ham. Het plaatsje ligt op 1476m hoogte, aan de voet van de 3483m hoge Mulhacen. Het is volgens de bewoners het hoogste dorp in Spanje. De bochtige wegen door de hoge bergen maken van deze rit een bijzondere ervaring. En daar komt natuurlijk het plezier van het rijden bij. Heel veel plezier!! Want de prestatie gewicht verhouding van de ongeveer 600 kilogram lichte Compressor-Trike bedraagt slechts 3 kilogram per pk.
Rob, die met Susanne achterop de nieuwe Mustang heeft uitgeprobeerd, is eerlijk: “jammer dat ik niet alleen heb gereden, want dan had ik het gas nog verder opengedraaid!”
Van verschillende bestuurders van deze Trike is de omschrijving van de rijervaring als volgt: “een onbeschrijfelijk gevoel, dat je nog het beste met een orgasme kan vergelijken!” En dan hebben zij het niet over eventuele trillingen van de Trike, want die zijn er niet. Het lage zwaartepunt en de afstelling van het onderstel samen met het vermogen, verleidt hun om deze vergelijking te maken.
Rob was vooral gecharmeerd van het stabiele rijgedrag van de Mustang. De Comfort voorvork in combinatie met de gestabiliseerde onafhankelijke wielophanging geven het juiste gevoel van controle over deze Trike. Het vermogen van deze Trike is zo sterk, dat het bijna onmogelijk is deze op de openbare weg naar zijn top te brengen. Er is constant ruim voldoende vermogen over.

Testrijden BOOM Trike Mustang Compressor

Conclusie test BOOM Trike Mustang Compressor

BOOM Trikes heeft weer een geweldige Trike toegevoegd aan de huidige lijn. De uitvoering die wij hebben gereden had als extra’s: 18 inch achterwielen in Compressor Design, 24 liter. kofferruimte, het Fighterstuur en het “Race” remsysteem met 360mm geperforeerde remschijven die het vermogen van deze Trike zeer goed weten te beteugelen.