Tips ten aanzien van de Trike

De Trike is een fascinerend voertuig. Het geeft je een gevoel van vrijheid en kracht. U moet echter wel de grenzen die een Trike stelt accepteren. Natuurlijk moet u uw Trike onderhouden en verzorgen. Om zo lang mogelijk op uw Trike te kunnen rijden en er van te genieten is het raadzaam om uw voertuig in optimale conditie te houden.

Kleding

Voor een Trike, net als voor het besturen van een motorfiets, is het raadzaam om optimale beschermende kleding te dragen: een goede motorjas, broek, leren laarzen en goede handschoenen. Een helm is in Nederland niet verplicht maar wel te adviseren.

Verzorging en onderhoud

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de waarde van uw Trike behouden blijft en dat de veiligheid gewaarborgt blijft. Reinig uw Trike regelmatig. Weest u zich er wel van bewust dat reinigen onder hoge water- of luchtdruk bepaalde onderdelen van uw Trike kan beschadigen. De volgende onderdelen kunnen beter niet worden gereinigd onder hoge druk:

  • Naaf;
  • Contactschakelaar;
  • Instrumenten;
  • Stuurschakelaar;
  • Uitlaatopening;
  • Zekeringenkast;
  • Luchtfilter;
  • Generator / motorelektronica.

De Trike moet worden nagespoeld met schoon water na het reinigen, omdat wasmiddelresten kunnen leiden tot corrosie van gelegeerde metalen onderdelen. Vervolgens de Trike drooglappen, de motor starten en gedurende enige minuten laten draaien.

Overwinteren

Om er voor te zorgen dat uw Trike in het voorjaar weer probleemloos start, dient u een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen te nemen.

Accu: verwijder de accu en bewaar deze op een koele, droge en vorstvrije plaats. Voor het terugplaatsen wordt aanbevolen de accu langzaam, gedurende 1 tot 3 maanden, volledig op te laden.

Tank: om de stalen tank tijdens de winterstop te beschermen tegen corrosie wordt aanbevolen deze volledig te vullen.

Grondige reiniging: voordat de Trike de winterstop ingaat wordt aangeraden deze grondig te reinigen, omdat straatvuil dat langdurig blijft zitten lakschade kan veroorzaken.

Chassis: u kunt het chassic ontlasten door het onderstel op montagebokken te plaatsen. De banden en vering zijn dan volledig ontlast.

Over Trike Centrum TCV

Trike Centrum (TCV)

Begonnen in 2004 met 1 huur-Trike vanuit de garage van de ouders van eigenaar Yehudi Sacher, is Trike Centrum TCV in 18,5 jaar tijd uitgegroeid tot een all round, BOVAG-gecertificeerd Trikebedrijf. Met een klein team van enthousiaste medewerkers, een professioneel uitgeruste werkplaats en met top-kwaliteit spuitwerk in eigen beheer weet TCV een immer groeiende groep Trikers aan zich te binden. Trike Centrum TCV is importeur van BOOM-Trikes, maar levert en onderhoudt daarnaast ook andere grote Trikemerken. Uiteraard levert TCV accessoires en onderdelen van grote merken zoals Highway Hawk, Zodiac, MCS, ScaraB en Paruzzi, maar innoveert, ontwikkelt en produceert ook zelf nieuwe producten. Via de webshop kunt u een keur aan artikelen en onderdelen bestellen en tevens u vindt daar regelmatig diverse aanbiedingen.

Nieuwste modellen

Alle modellen

Waarom BOOM Trikes?

Made in Germany.

BOOM Trike staat voor kwalitatief hoogwaardige producten, “Made in Germany”. Door de ontwikkeling en productie van Trikes in Sontheim (bij Ulm) kunnen we het productieproces voortdurend controleren en optimaliseren, en zo de hoge kwaliteit van onze producten waarborgen. De kwaliteit van onze producten is gebaseerd op de door ons zelf opgelegde hoge kwaliteitsnormen (ISO 9001-certificering), die één keer per jaar door TÜV streng gecontroleerd wordt.

Innovatie en uniek ontwerp

Onze klanten moeten zich kunnen identificeren met onze producten. Wij willen technisch en kwalitatief hoogwaardige voertuigen aanbieden, die uniek zijn qua uiterlijk en veel liefde voor details laten zien. Een BOOM Trike zal zijn berijder niet alleen veilig naar zijn einddoel brengen, maar ook emoties opwekken en een bijzonder levensgevoel veroorzaken, bij iedere rit.
Om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen produceren wij innovatieve voertuigen in combinatie met een uitzonderlijk design, die uiteindelijk voor het ultieme rijplezier zorgen.

Uitstekende technologie

BOOM Trikes biedt in elk opzicht technologisch geavanceerde voertuigen aan. De gloednieuwe injectie motoren en het speciaal ontworpen aluminium onderstel, die in combinatie met de lichtmetalen velgen zorgt voor een afname van het onafgeveerd gewicht met 50%, worden standaard geleverd op alle modellen. Dit draagt in hoge mate bij aan de veiligheid, dynamiek en rijcomfort.
Daarnaast ondergaan al onze modellen extreme rijtesten en moeten ze tijdens uitgebreide testritten, onder andere in Albanië, Griekenland of Marokko, hun betrouwbaarheid bewijzen.

Respect, eerlijkheid en loyaliteit

Wij streven naar een langdurige samenwerking en goede contacten met onze klanten, dealers, leveranciers en medewerkers. Alleen dan kunnen we een basis van vertrouwen opbouwen en zorgen voor zakelijk succes. Onze kenmerken, die de relatie met onze klanten, dealers, leveranciers en medewerkers karakteriseren zijn dan ook: “respect, eerlijkheid en loyaliteit”.